27 januari 2006
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 10 cl cognac
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tl kaneel
  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 el olie
  • 20 cl melk
  • 1 snufje zout

Bereiding

Stap 1
Snij de gepelde banaan overlangs door en dan in drie gelijke delen.

Stap 2
Leg deze stukken in een schaal, besprenkel met cognac en bestrooi met suiker en kaneel. Laat 30 minuten rusten.

Stap 3
Meng ondertussen de bloem, het ei, de olie, de melk en het zout. Stevig kloppen tot een glad beslag.

Stap 4
Verwarm de frietketel tot 190°c.

Stap 5
Haal de banaan door het beslag en bak ze in 3 minuten goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier.

Stap 6
Bestrooien met poedersuiker en heet serveren. Eventueel serveren met een bolletje vanille-ijs.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten