Ingrediënten

  • 120 gr bloem
  • zout
  • 60 gr koude boter
  • 100 gr ham in blokjes
  • 250 gr belegen geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 1.5 dl room culinair (campina)
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • peper

Bereiding

Stap 1

Stap 1
Zeef de bloem met een beetje zout boven een kom en snijd met 2 messen de boter er door. Voeg beetje bij beetje 1/2 tot 3/4 dl ijskoud water toe en meng door elkaar. Kneed met koele hand tot een egaal deeg en laat minimaal 30 min. verpakt in huishoudfolie in de koelkast rusten. Druk het deeg uit in een ingevette lage taartvorm (22 cm). Prik de bodem met een vork op verschillende plaatsen in en verdeel de blokjes schouderham en de kaas erover. Klop de eieren met de Campina Room Culinair, het paprikapoeder en wat peper en zout los en schenk het mengsel over de koos. Bak de quiche in een voorverwarmde oven (175C ) in ca. 35 min. goudbruin en gaar.