• 28 maart 2005
  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks entrecotes a ca. 300 gr
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • Voor de kruidenboter:
  • 125 gr roomboter
  • 2 tl citroensap
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat

Bereiding


Stap 1
Bestrijk het vlees royaal met olie en rooster de entrecotes boven gloeiende houtskool mooi bruin. Strooi er weinig zout en veel grof gemalen peper over. Maak de kruidenboter door de boter zacht te roeren en er al roerende beetje bij beetje het citroensap aan toe te voegen. Roer er daarna de peterselie en de uitgeperste knoflook door. Vorm van de boter een rolletje en wikkel het in een stukje vetvrij papier of folie. Laat de kruidenboter in de koelkast opstijven. En snijd boterrol daarna in 8 dunne plakjes. Leg op iedere entrecote een plakje tomaat en leg daarop (om smelten te voorkomen ) een of twee plakjes kruidenboter.

Variatietips

  1. Geef hierbij rauwkostsalade en gefrituurde aardappeltjes of zet een mandje met stokbrood op tafel.
‹ Terug