• 1 februari 2006
  • 4 personen
  • 240 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen(in flinke dobbelstenen)
  • 5 el rode wijnazijn
  • 250 ml water
  • 2 blad laurier
  • 8 kruidnagels
  • 1 kg uien in ringen
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 100 gr boter
  • 1 el donker bruine suiker
  • zout
  • vers gemalen peper

Bereiding


Stap 1
Roer in een kom, azijn, water, laurierblad en kruidnagel door elkaar en roer het vlees hier door heen en laat op koele plaats 12 uur marineren.

Stap 2
Laat het vlees dan goed uit lekken en zeef de marinade.

Stap 3
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de uienringen hier al roerend 10 min in.

Stap 4
voeg de bruine suiker er na 5 min bij.

Stap 5
schep het uien mengsel uit de pan en doe de rest van de boter erin.

Stap 6
braad de stukken vlees rondom bruin.

Stap 7
Strooi en zout en peper op. Giet er zoveel marinade over dat het vlees voor 3 kwart onder staat.stoof het vlees op een laag vuurtje ongeveer 2,5 uur gaar.

Stap 8
Voeg na 1 uur de gebakken uien en de laurierblaadjes toe. Roer ook de verkruimelde ontbijt koek toe als het vlees gaar is.

Variatietips

  1. Lekker bij rode kool en aardappelpuree.
‹ Terug