1 februari 2006
4 personen
240 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen(in flinke dobbelstenen)
  • 5 el rode wijnazijn
  • 250 ml water
  • 2 blad laurier
  • 8 kruidnagels
  • 1 kg uien in ringen
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 100 gr boter
  • 1 el donker bruine suiker
  • zout
  • vers gemalen peper

Variatietips

  1. Lekker bij rode kool en aardappelpuree.

Bereiding

Stap 1
Roer in een kom, azijn, water, laurierblad en kruidnagel door elkaar en roer het vlees hier door heen en laat op koele plaats 12 uur marineren.

Stap 2
Laat het vlees dan goed uit lekken en zeef de marinade.

Stap 3
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de uienringen hier al roerend 10 min in.

Stap 4
voeg de bruine suiker er na 5 min bij.

Stap 5
schep het uien mengsel uit de pan en doe de rest van de boter erin.

Stap 6
braad de stukken vlees rondom bruin.

Stap 7
Strooi en zout en peper op. Giet er zoveel marinade over dat het vlees voor 3 kwart onder staat.stoof het vlees op een laag vuurtje ongeveer 2,5 uur gaar.

Stap 8
Voeg na 1 uur de gebakken uien en de laurierblaadjes toe. Roer ook de verkruimelde ontbijt koek toe als het vlees gaar is.

Variatietips

  1. Lekker bij rode kool en aardappelpuree.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Preitaart

    4

    45 minuten

  • Suddervlees van Annet

    3

    180 minuten

  • Carpaccio met retichsalade

    2

    20 minuten

  • Casserole stroganoff

    4

    90 minuten