Ingrediënten

  • 200 gr witte chocolade
  • 6 stuks eieren
  • 160 gr boter
  • 160 gr suiker
  • 160 gr bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 el chocopasta (of meer..)
  • 175 gr witte chocolade (glazuur)
  • 75 gr boter (glazuur)
  • 115 gr poedersuiker (glazuur)
  • 90 ml slagroom (glazuur)
  • witte chocoladekrullen (versiering)

Bereiding


Stap 1
Breek de chocola in stukjes. splits de eieren. smeer bodem en zijkanten van een springvorm (ca. 22 cm) in met boter. verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
klop de eiwitten stijf met 60 g suiker.

Stap 3
smelt de chocola au bain marie. roer de boter en 100 g suiker door de chocola tot een schuimig mengsel. voeg één voor één al roerend de eidooiers toe. spatel er de stijfgeklopte eiwitten door. roer de bloem en de vanillesuiker door dit mengsel. stort het mengsel in de springvorm. bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. laat iets afkoelen en snijd de randen los van de springvorm. verwijder de rand van de springvorm. laat de taart afkoelen.

Stap 4
snijd de taart met behulp van een groot mes horizontaal doormidden. besmeer de onderste helft met een dikke laag chocopasta (nutella of meli honginchoco). leg de bovenste helft er weer op.

Stap 5
smelt voor het glazuur de chocolade met de boter in een kom boven een pan met heet water.

Stap 6
klop de poedersuiker erdoor.

Stap 7
klop de slagroom stijf en roer hem door het chocolademengsel.

Stap 8
laat het mengsel onder af en toe roeren afkoelen tot het iets begint op te stijven. bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart ermee met behulp van een plat mes.

Stap 9
versier de taart met de chocoladekrullen.

‹ Terug