27 december 2010
8 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr patentbloem
  • 100 gr suiker
  • 1 eierdooier
  • 1 ei
  • 0.5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 175 gr boter
  • amandelschaafsel

Variatietips

  1. Je kan natuurlijk ook de koekjes met andere dingen versieren.
  2. Met kerst kan je ook een klein gaatje uit het deeg halen zodat je na het bakken het koekje in de boom kan hangen met een lintje.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Stap 2
Doe de bloem, suiker, eidooier, zout en bakpoeder in een kom en meng alles door elkaar.

Stap 3
Snijd de boter in stukjes en kneed tot een soepel deeg.

Stap 4
Maak een bal van het deeg en laat dit een uur rusten in de koelkast.

Stap 5
Strooi wat bloem op een schoon werkblad en rol het deeg uit tot een grote lap.

Stap 6
Steek met vormpjes de koekjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat (bekleed met bakpapier).

Stap 7
Klop het ei los en smeer dit over de koekjes.

Stap 8
Strooi een beetje suiker en wat amandelschaafsel over de koekjes.

Stap 9
Bak de koekjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Als ze uit de oven komen moeten ze nog een beetje zacht zijn in het midden.

Variatietips

  1. Je kan natuurlijk ook de koekjes met andere dingen versieren.
  2. Met kerst kan je ook een klein gaatje uit het deeg halen zodat je na het bakken het koekje in de boom kan hangen met een lintje.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!