Ingrediënten
- 250 gr patentbloem
- 100 gr suiker
- 1 eierdooier
- 1 ei
- 0.5 tl bakpoeder
- snufje zout
- 175 gr boter
- amandelschaafsel
Variatietips
- Je kan natuurlijk ook de koekjes met andere dingen versieren.
- Met kerst kan je ook een klein gaatje uit het deeg halen zodat je na het bakken het koekje in de boom kan hangen met een lintje.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Stap 2
Doe de bloem, suiker, eidooier, zout en bakpoeder in een kom en meng alles door elkaar.
Stap 3
Snijd de boter in stukjes en kneed tot een soepel deeg.
Stap 4
Maak een bal van het deeg en laat dit een uur rusten in de koelkast.
Stap 5
Strooi wat bloem op een schoon werkblad en rol het deeg uit tot een grote lap.
Stap 6
Steek met vormpjes de koekjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat (bekleed met bakpapier).
Stap 7
Klop het ei los en smeer dit over de koekjes.
Stap 8
Strooi een beetje suiker en wat amandelschaafsel over de koekjes.
Stap 9
Bak de koekjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Als ze uit de oven komen moeten ze nog een beetje zacht zijn in het midden.
Variatietips
- Je kan natuurlijk ook de koekjes met andere dingen versieren.
- Met kerst kan je ook een klein gaatje uit het deeg halen zodat je na het bakken het koekje in de boom kan hangen met een lintje.