16 maart 2007
1 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr in blokjes gesneden pompoenvruchtvlees
  • 50 ml water
  • 250 gr margarine
  • 200 gr bruine suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 flesje vanillearoma
  • snufje zout
  • 0.25 tl kaneelpoeder
  • 0.25 tl nootmuskaat
  • 375 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 150 gr rozijnen

Bereiding

Stap 1
Pompoenvruchtvlees met water zacht koken. Pureren met staafmixer.

Stap 2
Margarine in mengkom met de mixer op de hoogste stand schuimig kloppen. Na elkaar de suiker, vanillesuiker, vanille-aroma, zout en kruiden erdoor kloppen, tot een gebonden massa ontstaat.

Stap 3
Dan de eieren en pompoenpuree erdoor roeren.

Stap 4
Meel en bakpoeder mengen, zeven en met de melk door het botermengsel kloppen. Verdeel het beslag in de vorm.

Stap 5
Bakken: hete lucht 160 graden C (zonder voorverwarmen), elektrische oven 180 graden C (wel voorverwarmen).

Stap 6
Duur: ongeveer 35 min. Af laten koelen en bestuiven met poedersuiker.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Spitsdeeg

    3

    35 minuten

  • Black and white cake

    10

    100 minuten

  • Caramelsnoepjes

    1

    60 minuten

  • Moekes broodpudding

    6

    60 minuten