Pompoencake
16 maart 2007
10 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr in blokjes gesneden pompoenvruchtvlees
  • 50 ml water
  • 250 gr margarine of roomboter
  • 200 gr bruine suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 tl flesje vanillearoma
  • snufje zout
  • 0.25 tl kaneelpoeder
  • 0.25 tl nootmuskaat
  • 375 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 150 gr rozijnen
  • 3 eieren

Benodigdheden

  • Cakevorm

Variatietips

  1. Je kan de helft van de rozijnen vervangen door pecannoten.

Bereiding

Stap 1
Verwarm doe oven voor op 180 graden. Pompoenvruchtvlees met water zacht koken. Pureren met staafmixer.

Stap 2
Margarine in mengkom met de mixer op de hoogste stand schuimig kloppen.

Stap 3
Na elkaar de suiker, vanillesuiker, vanille-aroma, zout en kruiden erdoor kloppen, tot een gebonden massa ontstaat.

Stap 4
Dan de eieren en pompoenpuree erdoor roeren.

Stap 5
Meel en bakpoeder mengen, zeven en met de melk door het botermengsel kloppen.

Stap 6
De rozijnen door het beslag heen scheppen. Verdeel het beslag in de vorm. Bak de cake in ongeveer 90 minuten gaar.

Stap 7
Af laten koelen en bestuiven met poedersuiker.

Variatietips

  1. Je kan de helft van de rozijnen vervangen door pecannoten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten