29 mei 2009
12 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 250 - 500 gram poedersuiker
  • levensmiddelenkleurstof
  • versierspul

Variatietips

  1. Je kan ook boterglazuur maken, dan word het wel erg machtig! 250 gr boter, 250 gr poedersuiker, paar druppels kleurstof. Goed roeren en in de koelkast bewaren.

Bereiding

Stap 1
Maak kleine cakejes. Ik gebruik het goedkoopste cakemeel, door het glazuur proef je het cakeje toch minder goed...

Stap 2
Splits het ei en roer het eiwit los met een vork, niet te lang, als het ondoorzichtig is is het goed.

Stap 3
Verdeel het eiwit over net zoveel schaaltjes als je kleurtjes wilt. Doe een paar druppeltjes kleurstof in het schaaltje bij het ei en voeg zoveel poedersuiker toe dat je het nog net kan roeren.

Stap 4
Smeer het glazuur op de cakejes en versier ze met snoepjes. Werk per kleur, anders wordt het glazuur te snel hard.

Variatietips

  1. Je kan ook boterglazuur maken, dan word het wel erg machtig! 250 gr boter, 250 gr poedersuiker, paar druppels kleurstof. Goed roeren en in de koelkast bewaren.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kersenvlaai

    8

    60 minuten

  • Chocolade-slagroomflappen

    6

    20 minuten

  • Kaaskoekjes

    4

    30 minuten

  • Kaneelrolletjes

    3

    120 minuten