Ingrediënten

  • 200 gr zachte (room) boter
  • 175 gr suiker
  • 4 eieren
  • 2-3 druppels amandelolie
  • 300 gr tarwebloem
  • 50 gr gemalen amandelen
  • 2 tl bakpoeder
  • 400 gr aardbeien
  • 4 dl slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr aardbeienjam
  • 2 el fijngehakte pistache noten

Bereiding


Stap 1
De oven voorverwarmen op 175 graden. een kransvorm van 22-24 cm invetten en met bloem bestuiven. de (room) boter en de suiker tot creme kloppen en hierdoor geleidelijk de eiren en de amandelolie roeren. de bloem met het bakpoeder zeven en met de amandelen door he botermengsel roeren. het beslag in de ingevette vorm doen en op een rooster onder in de oven ongeveer 50 min. bakken. de cake een paar minuten in de vorm laten afkoelen en dan omkeren op een rooster en verder laten afkoelen. intussen de aardbeien wassen. een paar moie aardbeien met kroontje apart houden voor de garnering. de rest ontkronen en in twee of vier stukken snijden. de slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen. de cake overdwrs doorsnijden. de aardbeienjam over de onderste laag strijken. wat slagroom erover strijken en met een deel van de stukjes aardbei bedekken. de tweede laag erop leggen. de krans rondom met slagroom bestrijken en bovenop kleine rozetten van slagroom spuiten. elke rozet versieren met de apart gehouden aardbeien. stukjes aardbei op de zijkant drukken en de gehakte pistachenoten erover strooien.

‹ Terug