6 november 2005
6 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr boter
  • 300 gr griessuiker
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 1 dl melk
  • 5 el amandelpoeder
  • 5 el kokospoeder
  • 1/2 tot 1 flesje amandelessence
  • 3 el warm water
  • 9 el bloemsuiker (glazuur)
  • 2 el warm water (glazuur)

Bereiding

Stap 1
Boter laten smelten, griessuiker bijvoegen, dan de bloem en de eierdooiers.

Stap 2
De eiwitten tot schuim kloppen en er ook bijvoegen.

Stap 3
Alle overige ingrediënten erbij doen, alles goed roeren, het deeg in een beboterde en met bloem bestoven vorm doen.

Stap 4
Bakken in een oven op 200° gedurende 35min.

Stap 5
De taart uit de oven nemen en met glazuur bestrijken als de taart nog warm is.

Stap 6
Het glazuur maak je door de bloem te zeven en er het warme water aan toe te voegen. Goed mengen zodat je een egale massa krijgt.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chocolade-tulband

    6

    90 minuten

  • Marmercake

    8

    120 minuten

  • Monchou taart

    6

    30 minuten

  • Bananen taart van Sien

    8

    60 minuten