27 februari 2006
6 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 200 a 250 gram koekjes (bodem)
  • 50 a 75 gram gesmolten boter (bodem)
  • 2 el ahornsiroop (bodem)
  • 250 gr mascarpone
  • 1.5 dl room (40%)
  • 50 a 70 gram fijne suiker
  • 3 el citroensap
  • 2 bananen
  • caramelsiroop of chocoladekrullen of...

Bereiding

Stap 1
Doe de koekjes naar keuze in een plastic zak, sluit goed af en bewerk ze met een deegrol tot fijne kruimels. Vermeng ze in een kom met de boter en ahornsiroop. Schep de massa in een springvorm, druk de randen goed aan (ook langs de zijkanten) en zet in de koelkast.

Stap 2
Klop de room stijf en vermeng met de mascarpone, suiker, citroensap en suiker. Snij de bananen in kleine plakjes en meng door de helft van de slagroomcrème.

Stap 3
Haal de taartbodem uit de koelkast en bestrijk het bananenmengsel over de bodem. Smeer hierboven het slagroommengsel en strijk met een mes de bovenkant van de taart glad. Versier de taart met chocoladeschilfers, caramelsiroop of chocoladesaus. Laat opstijven in de koelkast.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Maizena koekjes

    6

    30 minuten

  • Pepernotencake (Sinterklaas)

    10

    90 minuten

  • Parijse appelflan

    10

    60 minuten

  • Gingerbread cookies (kerst)

    8

    90 minuten