7 juni 2005
6 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 50 gr zelfrijzende bloem
  • 5 el cacaopoeder
  • 5 dl stijfgeklopte slagroom
  • poedersuiker

Bereiding

Stap 1
Leg bakpapier op 2 bakplaten. klop de eieren en suiker tot een licht en schuimend mengsel dat in een dikke straal van de garde loopt.

Stap 2
Zeef de bloem en cacaopoeder en schep dit voorzichtig met een metalen lepel of spatel door het eimengsel.

Stap 3
Schep volle eetlepels van het deeg op een bakplaten maak er ovalen van (zorg voor voldoende ruimte tussen de ovalen).

Stap 4
Bak de flappen 6-8 min op 220 graden in een voorverwarmde oven tot ze veerkrachtig aanvoelen en laat ze afkoelen op de bakplaten.

Stap 5
Als ze zijn afgekoeld schuif je het bakpapier op een vochtige theedoek laat ze daar helemaal koud worden.

Stap 6
Haal ze voorzichtig van het vochtig geworden bakpapier.

Stap 7
Spuit de slagroom in het midden van elke flap (of vul ze met vanillemousse of pudding) vouw de flappen voorzichtig dubbel en leg ze op een schaal.

Stap 8
Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Lychee-beignets

    4

    75 minuten

  • Kookjijook cupcakes

    6

    60 minuten

  • Yoghurtcake

    8

    70 minuten

  • Marsepein

    4

    15 minuten