27 januari 2006
10 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 2 pakjes mix voor cake
  • 1 potje aardbeienjam
  • 2 grote bekers ongeklopte slagroom
  • 10 el gele room
  • 1 bakje verse aardbeien
  • 1 bakje verse bramen
  • 1 bakje verse frambozen
  • geschaafde amandelen

Variatietips

  1. Klop de slagroom stijf met een beetje suiker.
  2. Gebruik rood fruit uit het koelvak van de supermarkt. Wel goed laten uitlekken dan!

Bereiding

Stap 1
Maak twee cakes van de pakjes, maar maak ze niet in een cakeblik, maar in een springvorm of ronde vorm.

Stap 2
Laat goed afkoelen.

Stap 3
Klop de slagroom stijf.

Stap 4
Besmeer de bovenkant van een cake royaal met slagroom en jam.

Stap 5
Leg de andere cake erbovenop.

Stap 6
Besmeer de bovenkant dik met gele room en beleg met de aardbeien, bramen en frambozen.

Stap 7
Bestrijk de zijkant van de 'taart' nu met slagroom en plak het amandelschaafsel ertegenaan.

Stap 8
Eventueel garneren met blaadjes verse munt en roze suiker.

Variatietips

  1. Klop de slagroom stijf met een beetje suiker.
  2. Gebruik rood fruit uit het koelvak van de supermarkt. Wel goed laten uitlekken dan!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Aspergetaart

    4

    55 minuten

  • Ananasslagroomtaart

    10

    70 minuten

  • Bokkenpootjestaart van mijn collega Hans

    12

    45 minuten

  • Speculaasjes cake

    10

    120 minuten