23 februari 2009
8 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr pure chocolade
  • 240 gr boter
  • 216 gr suiker
  • 120 gr bloem
  • 4 eieren
  • 750 ml slagroom

Variatietips

  1. Gebruik poedersuiker i.p.v. slagroom.

Bereiding

Stap 1
Doe de boter, de blokjes chocolade en vier lepels water in een steelpan. laat dit zachtjes smelten op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakvorm in.

Stap 2
Splits de eieren heel voorzichtig, er mag geen eigeel bij het eiwit komen. Klop het eiwit tot schuim.

Stap 3
Doe het eigeel en de suiker in een grote kom en roer totdat het mengsel wittig wordt.

Stap 4
Giet er nu de chocolade en de boter door.

Stap 5
Voeg nu beetje voor beetje de bloem toe, terwijl je steeds blijft roeren.

Stap 6
Schep er dan voorzichtig de eiwitten door en giet het beslag over in een ingevette bakvorm. Bak de taart in ongeveer 1 uur in de oven.

Stap 7
Laat de taart afkoelen en haal de taart pas uit de vorm als die goed afgekoeld is. De taart kan met slagroom en versiering worden opgemaakt.

Variatietips

  1. Gebruik poedersuiker i.p.v. slagroom.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Citroencake

    12

    45 minuten

  • Tarte tatin

    6

    45 minuten

  • Mexicaanse mais taart van Laura Flores

    8

    75 minuten

  • Kaaskoekjes

    4

    30 minuten