26 oktober 2008
8 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr kruimels van bastognekoek
  • 70 gr boter
  • 500 gr monchou
  • 149 gr suiker
  • 18 gr bloem
  • 3 stuks eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • aardbeiensaus

Variatietips

  1. Een kersensausje erover.
  2. Lekker met een dessertwijn: joão teódosio m. barbosa - moscatel de setúbal 2004, portugal.

Bereiding

Stap 1
Vet een springvorm (±20cm) in of bedek ´m met bakpapier. Als je geen springvorm hebt kan je ook eerst van aluminium een vorm maken en in de aluminium bakpapier leggen. Verwarm de oven (hete lucht) op 140 graden Celsius. Verkruimel de bastogne koeken. Bijvoorbeeld door ze in een zak te doen en met de deegroller er zachtjes op te slaan.

Stap 2
Smelt de boter in een klein steelpannetje en meng vervolgens de bastognekruimels er door heen.

Stap 3
Doe het kruimels mengsel vervolgens in de de springvorm en druk het stevig aan.

Stap 4
Doe alle monchou in een beslagkom samen met de suiker en mix het tot een glad beslag.

Stap 5
Voeg vervolgens de bloem, eieren en vanillesuiker toe en meng alles tot een gladde massa.

Stap 6
Giet het beslag over de bodem van koek en strijk de bovenkant glad en bak de cheescake in een voorverwarmde oven in 60 minuten af.

Stap 7
De cheescake aflaten koelen en daarna minumaal 3 uur in de koelkast laten staan voor serveren. Snij de cheesecake in kleine puntjes, leg ´m op een bord en schenk een beetje aardbeiensaus erover.

Variatietips

  1. Een kersensausje erover.
  2. Lekker met een dessertwijn: joão teódosio m. barbosa - moscatel de setúbal 2004, portugal.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!