Belgische wafels
3 augustus 2008
10 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 75 gr witte bastardsuiker
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 300 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • poedersuiker

Variatietips

  1. Bestrooi ze met een flinke laag poedersuiker.

Bereiding

Stap 1
Klop de boter in een beslagkom met de basterdsuiker en het zout tot het schuimt (met een garde).

Stap 2
Meng 1 voor 1 de eieren erdoor.

Stap 3
Roer nu een beetje bij beetje de helft van de melk erdoor.

Stap 4
Meng het bakpoeder met de bloem, zeef het boven het eiermengsel en roer met de pollepel de bloem er doorheen.

Stap 5
Voeg al roerend de rest van de melk toe.

Stap 6
Verhit een wafelijzer, bestrijk deze met boter en giet er een laagje deeg in. Sluit het ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin. Laat de wafels afkoelen.

Variatietips

  1. Bestrooi ze met een flinke laag poedersuiker.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Speculoos in een wit jasje met spikkels

    4

    180 minuten

  • Chocolade-biscotti

    2

    55 minuten

  • Appeltaart

    8

    45 minuten

  • Oliebollen

    10

    120 minuten