4 januari 2006
6 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 375 gr bloem
  • 3 eieren
  • 225 ml melk
  • 4 tl bakpoeder
  • 75 gr gesmolten boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gr suiker
  • zout
  • 100 gr witte chocolade

Variatietips

  1. Gebruik andere chocolade naar smaak.
  2. Gebruik chocolade met nootjes erin.
  3. Doe er 2 el cacao door.

Bereiding

Stap 1
Zeef bloem met bakpoeder en meng het met de suiker, zout en vanillesuiker. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinbakplaat in of doe er muffinvormpjes in. Meng de melk met het ei en klop het een beetje los. Voeg toe aan het bloemmengsel en doe ook de gesmolten boter erbij. Roeren met een vork of garde (VOORAL NIET MIXEN!!) en laat het een beetje klonterig beslag. Schep dan de chocolade erdoor en schep de vormpjes vol (dit is voor 18 stuks, of anderhalve muffinbakplaat). Bak ze 20-25 minuten tot ze gaar zijn.

Variatietips

  1. Gebruik andere chocolade naar smaak.
  2. Gebruik chocolade met nootjes erin.
  3. Doe er 2 el cacao door.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Cashewnoten cake

    10

    180 minuten

  • Choclate krispy cake’s

    10

    30 minuten

  • Simpele koekjes

    8

    45 minuten

  • Rijstwafel-chocolade-cake

    4

    20 minuten