25 februari 2009
8 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 4 el vloeibare honing
  • sap van 1 citroen
  • 4 geschilde peren
  • 3 eieren
  • 4 el room
  • 150 gr fijne suiker
  • 75 gr amandelpoeder
  • 2 el maïszetmeel

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C.

Stap 2
Laat 1 eetlepel boter smelten. Doe er 4 eetlepels vloeibare honing, het sap van 1 citroen en 4 (stevige) geschilde peren in partjes bij.

Stap 3
Schep goed om en laat een beetje karamelliseren. Klop 3 eieren los met 4 eetlepels room, 150 g fijne suiker, 75 g amandelpoeder en 2 eetlepels maïszetmeel.

Stap 4
Schep de peren in een licht beboterde ovenschaal. Schenk er het eimengsel bij. Zet ongeveer 35 minuten in het midden van de oven.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Karamelflan

    4

    30 minuten

  • Coupe vers zomerfruit

    4

    15 minuten

  • Vanilleijs met vers vruchtensap

    4

    15 minuten

  • Bananensneeuw met advocaat

    4

    30 minuten