8 november 2006
6 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr boter + voor de ovenschaaltjes
  • 110 gr bloem
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • 40 gr amandelpoeder
  • 125 gr pure chocolade
  • 2 xl eieren
  • 4 el geschaafde amandelen
  • zout
  • blokjes ijskoude pure chocolade

Bereiding

Stap 1
Verdeel 75 gram boter in kleine stukjes en voeg 75 gram bloem, 75 gram kristalsuiker en het amandelpoeder toe. Kneed met de toppen van de vingers tot het mengsel brokkelig wordt en je grote kruimels verkrijgt.

Stap 2
Smelt de 125 gram chocolade met 125 gram boter in de microgolfoven. Laat 1 minuut rusten en roer.

Stap 3
Voeg 100 gram kristalsuiker en zout toe en klop goed met de mixer. Voeg het eerste ei toe en mix opnieuw. Dan de bloem en opnieuw mixen. Voeg tenslotte het laatste ei en mix het mengsel nogmaals goed.

Stap 4
Verdeel het chocolademengsel over de beboterde schaaltjes. Plaats in het midden van elk potje deeg een blokje ijskoude chocolade. Bedek met de kruimels en bestrooi met de geschaafde amandelen.

Stap 5
Bak in een warme oven gedurende 12 minuten op 210°c.

Stap 6
Dien lauw op in de ovenschaaltjes. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs, Engelse room of frambozencoulis.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kokosdessertrijst voor de barbeque

    4

    35 minuten

  • Dulce de leche

    4

    55 minuten

  • Geroosterde banaan voor op de barbecue

    4

    10 minuten

  • Pisang bakar

    4

    15 minuten