• 13 september 2006
  • 3 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje blaaderdeeg
  • 1 ei
  • 3 a 4 stoofappels
  • Snuifje kaneel
  • 2 eetlepels suiker

Bereiding


Stap 1
Schil de appels,verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Laat de appels samen met de suiker kaneel en zeer weinig water zacht worden(niet tot moes!) rol het deeg uit en snij er rondjes uit van ongeveer 15cm,diameter. Splits het ei,klop het eiwit los met een weinig water. Bestrijk de randjes van de deeglapjes met eiwit,verdeel de gestoofde appels op 1 helft van alle rondjes en vouw de andere helpt om. plak de rand goe vast.doreer de boven kant met eigeel. Bak de appelflappen 15 tot20 min in een voorgewarmde oven op 200�C

Variatietips

  1. Versier de randjes door met de achterkant van een vork op de rand van de deeg te duwen
‹ Terug