• 16 februari 2006
  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 2.25 dl water
  • schil van een citroen
  • 6 el boter
  • snufje zout
  • 125 gr tarwebloem
  • 0.25 tl kaneelpoeder en extra om te bestuiven
  • 0.5 tl vanille-essence
  • 3 eieren
  • plantaardige olie om te bakken
  • poedersuiker om te bestrooien

Bereiding


Stap 1
Doe het water met de citroenrasp in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook, voeg boter en het zout toe en kook het mengsel kort tot de boter smelt.

Stap 2
Voeg alle bloem, kaneelpoeder en vanille-essence tegelijk toe, neem de pan van het vuur en roer snel zodat er een mengsel met een structuur van aardappelpuree ontstaat.

Stap 3
Klop de eieren er één voor één met een houten lepel door. Vind je het moeilijk de eieren goed met het bloemmengsel te mengen, gebruik dan een aardappelstamper en roer het mengsel daarna met een houten lepel glad.

Stap 4
Verhit een laagje olie van 3 cm in een diepe koekenpan tot deze zo heet is dat een blokje oud brood in 30 seconden bruin kleurt. Doe ondertussen het beslag in een deegzak met brede spuitmond en spuit langwerpige vormen met een lengte van ongeveer 12 a 13 cm in de hete olie. Zorg ervoor dat de churro's zich op een afstand van ongeveer 8 cm van elkaar bevinden omdat ze uitzetten tijdens het bakken. Het kan nodig zijn ze in meerdere porties te bakken. Bak ze ongeveer in 2 minuten goudbruin per kant. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 5
Bestrooi royaal met poedersuiker en naar smaak met kaneelpoeder. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Variatietips

  1. Lekker om in chocopasta te dippen.
‹ Terug