18 september 2005
6 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 2 blikken lychees op siroop van 440 gram
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 eiwitten
  • blaadjes munt

Variatietips

  1. Je kan het ook een dag van te voren maken dat scheelt een heleboel tijd en dan weet je zeker dat je ijs goed bevroren is voor het serveren, maar het is lekkerder om het de dag zelf nog te veroberen, anders verliest het een beetje smaak.
  2. Om ijskristal in het ijs te voorkomen na een uur van het toevoegen van het eiwit het ijs nog een keertje doorroeren / kloppen.

Bereiding

Stap 1
Laat de lychees uitlekken in een vergiet boven een kom, zodat je het vocht kan opvangen, want daar heb je 3dl van nodig.

Stap 2
Pureer de lychees met het vocht en citroensap in een blender of keukenmachine.

Stap 3
Roer het geraspte citroenschil door het mengsel en schenk alles in een bak en zet deze ongeveer 1 uur in de diepvries, tot het mengsel dik en half bevroren is.

Stap 4
De eiwitten stijf slaan en voeg dit aan het halfbevroren lychees ijs toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 5
Zet het bijna ijs nog zo 1 à 2 uur in de vriezer tot het stijf is en serveer dit met muntblaadjes.

Variatietips

  1. Je kan het ook een dag van te voren maken dat scheelt een heleboel tijd en dan weet je zeker dat je ijs goed bevroren is voor het serveren, maar het is lekkerder om het de dag zelf nog te veroberen, anders verliest het een beetje smaak.
  2. Om ijskristal in het ijs te voorkomen na een uur van het toevoegen van het eiwit het ijs nog een keertje doorroeren / kloppen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Vanille roomijs met karamel appeltjes

    4

    45 minuten

  • Koninklijk feest

    4

    15 minuten

  • Ananas skyr toetje met granaatappelpitjes

    4

    15 minuten

  • Paasvla (Pasen)

    3

    5 minuten