26 maart 2005
40 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr poedersuiker
  • 0.25 l water
  • 125 gr geraspte kokos
  • 180 ml room
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 el chocoladelikeur
  • 90 gr boter
  • 100 gr melk chocolade
  • 100 gr pure chocolade
  • chocoladekoffieboontjes

Variatietips

  1. Je kan de chocoladekoffieboontjes ook door chocoladeschilfers vervangen of beide gebruiken.
  2. In plaats van de au bain-marie methode kan je de chocolade ook kort in de magnetron smelten, wel tussentijds roeren!
  3. Bewaar op een koele plaats

Bereiding

Stap 1
Week de gelatine in koud water. doe de suiker en het water in een steelpannetje op een laag vuur. blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost. voeg dan de geraspte kokos toe en breng het geheel aan de kook. laat pruttelen tot het geheel een romige en vaste massa wordt. voeg de room toe en laat het geheel een romige en vaste massa wordt. laat het mengsel afkoelen. doe de chocoladelikeur, samen met de 5 uitgeknepen gelatineblaadjes. roer in een kopje de boter zacht met een houten lepel en voeg dit toe aan de gekoelde kokosmassa. zorg ervoor dat beide dezelfde temperatuur. laat dan de pasta een nacht rusten in de koelkast. maak er de volgende dag kleine bolltjes of blokjes van. als de pasta nog te zacht is om goede balletjes van te draaien, zet het dan nog even 15 minuutjes in de diepvriezer. laat de twee soorten chocolade afzondelijk van elkaar au bain-marie smelten. dompel met behulp van een vork, de helft van de bolletjes in de melkchocolade en de andere helft in de pure chocolade. laat ze drogen op een rooster (bijvoorbeeld van je oven). werk de bonbons af met de geraspte chocoladekoffieboon. laat de chocolade afkoelen en weer hard worden.

Variatietips

  1. Je kan de chocoladekoffieboontjes ook door chocoladeschilfers vervangen of beide gebruiken.
  2. In plaats van de au bain-marie methode kan je de chocolade ook kort in de magnetron smelten, wel tussentijds roeren!
  3. Bewaar op een koele plaats

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten