2 juli 2005
4 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 6 dl melk
  • 6 eierdooiers
  • 3 dl slagroom
  • 14 suikerklontjes
  • 150 gr poedersuiker
  • bresiliennenootjes

Bereiding

Stap 1
Breng in een pan de melk aan de kook.

Stap 2
Smelt in een andere pan de suikerklontjes tot karamel. Schenk hierop de kokende melk en roer goed totdat alle karamel is opgelost.

Stap 3
Klop de eidooiers met de poedersuiker totdat de massa licht van kleur wordt. Werk hier dan langzaam de hete melk door.

Stap 4
Passeer ze in een pan en zet de crème op zacht vuur. Roer voortdurend en als hij dikker begint te worden halen we de pan van het vuur.

Stap 5
Laat de crème afkoelen. Klop de slagroom stijf en meng hem door de crème samen met de bresiliennenootjes.

Stap 6
Doe de compositie in een vorm en vries ze in de vrieskast in.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chocolade-baklava

    4

    30 minuten

  • IJs van appeltjes met room van kaneel

    4

    35 minuten

  • Chocolade-charlotte

    4

    60 minuten

  • IJs met een sausje van frambozen

    4

    30 minuten