26 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 225 gr yoghurt of danone danette choco
  • 225 gr room
  • 75 gr bruine suiker
  • 75 gr meringues (schuimpjes)
  • 3 tot 5 eetlepels chocopasta
  • 1 a 2 eetlepels melk
  • chocoladeschilfers

Variatietips

  1. Fruitversie: vervang chocolademelk papje door confituur, yoghurt of danette choco door een fruityoghurt, bruine suiker door witte...
  2. Meng verkruimelde koekjes of geraspte witte chocolade onder de ijstaart.
  3. Bestrooi met kokos of poedersuiker.

Bereiding

Stap 1
Klop de room stijf. Vermeng met de yoghurt of danette chocolade en de bruine suiker in een keukenrobot of met een mixer-klopper, tot het mengsel in pieken rechtop blijft staan.

Stap 2
Meng 4 eetlepels choco met 1 lepel melk en meng die er ook onder (als het chocolademelk papje te dik is doe er nog een eetlepel melk bij zodat je het makkelijker onder het roommengsel kan mengen).

Stap 3
Verkruimel de schuimpjes en spatel ze voorzichtig door het mengsel.

Stap 4
Leg een groot vel plasticfolie in een springvorm, schep het mengsel in de vorm, dek af met folie en zet minstens 4 uur in de diepvries.

Stap 5
Ontvorm voor het opdienen en versier met chocoladekrullen.

Variatietips

  1. Fruitversie: vervang chocolademelk papje door confituur, yoghurt of danette choco door een fruityoghurt, bruine suiker door witte...
  2. Meng verkruimelde koekjes of geraspte witte chocolade onder de ijstaart.
  3. Bestrooi met kokos of poedersuiker.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten