13 februari 2006
8 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 225 gr boter
  • 100 gr pure chocolade fijngehakt
  • 1.5 dl water
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 275 gr bruine suiker
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 2 eieren losgeklopt
  • 200 gr pure chocolade (glazuur)
  • 6 el water (glazuur)
  • 3 el room (glazuur)
  • 1 el boter, koud (glazuur)

Variatietips

  1. Gebruik witte chocolade voor de glazuurlaag.

Bereiding

Stap 1
Vet een bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Stap 2
Smelt al roerend de boter en de chocolade op een laag vuur au bain marie.

Stap 3
Zeef de bloem het het bakpoeder boven een kom en roer er de suiker door.

Stap 4
Schenk het hete chocolademengsel erbij en roer alles goed door elkaar. Roer dan de crème fraîche erdoor en daarna de eieren.

Stap 5
Doe het beslag in de bakvorm en bak 40 a 45 minuten in een voorverwarmde oven op 190°.

Stap 6
Laat de cake in de vorm afkoelen en laat hem dan op een rooster volledig koud worden.

Stap 7
Smelt voor het glazuur de chocolade op een laag vuurtje in een steelpan met het water en de room. Roer er de koude boter door en schenk het glazuur over de afgekoelde cake. Gebruik een spatel om het glazuur gelijkmatig over de cake te verdelen.

Variatietips

  1. Gebruik witte chocolade voor de glazuurlaag.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • CSI Pie

    10

    60 minuten

  • Schuimpjes

    5

    150 minuten

  • Appel-speculoos-cake

    4

    45 minuten

  • Zelfgemaakte appelflappen

    4

    40 minuten