Gingerbread cookies (kerst)
12 december 2020
8 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr verse gember
  • 125 gr roomboter
  • 75 gr bruine basterdsuiker
  • 135 gr honing
  • 10 gr bakpoeder
  • 330 gr bloem
  • 20 gr 5 spices kruiden
  • 8 stuks verschillende kleuren decoratiestiften dr oetker

Variatietips

  1. Maak er een gezellig familiemiddag van om de koekjes te bakken en versieren.

Bereiding

Stap 1
Schil de gember en rasp of snijd de gember heel fijn.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 170 graden. En sla de boter glad.

Stap 3
Voeg de bruine basterdsuiker en de honing toe en maak een glad mengsel.

Stap 4
Meng de bloem met het bakpoeder, de 5 spices en de verse gember in een aparte kom.

Stap 5
Meng het droge bloem mengsel met het natte boter/suiker mengsel tot een deeg.

Stap 6
Bestuif het werkblad met bloem en maak van een bol deeg een plat deeg van ongeveer een 0,5 cm (max) dik en steek en gembermannetjes en andere leuke kerstkoekjes uit.

Stap 7
Bak de koekjes op een bakplaat met bakpapier in ongeveer 13 tot 15 minuten goudbruin en laat ze afkoelen voordat je ze van de plaat haalt. Ze zijn namelijk nog zacht als je ze uit de oven haalt.

Stap 8
Versier de gingerbread cookies.

Variatietips

  1. Maak er een gezellig familiemiddag van om de koekjes te bakken en versieren.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten