5 juli 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg stevige mooie druiven
  • 300 gr suiker

Bereiding

Stap 1
Neem kleine takjes met twee of drie druiven van de tros, was en droog de vruchten voorzichtig met keukenpapier.

Stap 2
Bestrijk een schotel met olie.

Stap 3
Verhit de suiker in een pannetjes onder geregeld omschudden tot ze vloeibaar en wat bruin van kleur is geworden.

Stap 4
Voeg 1-2 el water toe. Doop de takjes druiven één voor één in de karamel en leg ze op de ingevette schotel.

Stap 5
Haal de druiven nog eens door de siroop als de suiker hard geworden is. Laat ze op de schotel helemaal hard worden en serveer koud.

Stap 6
Ze dienen zo snel mogelijk gegeten worden, of toch zeker fris gehouden worden in een droge omgeving anders verandert de karamel in een suikerstroopje.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten