31 maart 2005
4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 1.5 kg stoofpeertjes
  • suiker
  • kaneel
  • fles rode wijn

Variatietips

  1. Stoofpeertjes van gieser wildeman zijn de lekkerste.
  2. Je kan de peertjes ook heel stoven, duurt iets langer maar ziet er leuk uit bij het serveren.

Bereiding

Stap 1
De stoofpeertjes in vieren snijden en het klokhuis verwijderen. de stoofpeertjes rijkelijk bestrooien met suiker en iets minder kaneel. Je kan er ook voor kiezen ze alleen te schillen en in zijn geheel te stoven.

Stap 2
De stoofpeertjes in een pan met rode wijn en een beetje water doen. De stoofpeertjes moeten half onder het water verdwijnen. de stoofpeertjes zachtjes koken met het deksel dicht, tot de peertjes rood zijn geworden. dit duurt ongeveer 2 a 3 uur.

Variatietips

  1. Stoofpeertjes van gieser wildeman zijn de lekkerste.
  2. Je kan de peertjes ook heel stoven, duurt iets langer maar ziet er leuk uit bij het serveren.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!