Ingrediënten

  • 250 gr Koopmans cakemeel
  • 200 gr blueband of roomboter
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 stuks ei
  • 1 pakje lange vingers
  • paar flinke scheuten cointreau

Bereiding


Stap 1
Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn (ongeveer 60 minuten voor gebruik klaarzetten). Verwarm de oven op 170 °C en bedek de bakvorm met bakpapier. Giet een flinke scheut cointreau in een schaal en leg daarin alle lange vingers, draai de lange vingers in de cointreau om en laat ze liggen tot gebruik.

Stap 2
Klop de margarine zacht en romig.

Stap 3
Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng het tot 1 massa.

Stap 4
Voeg de eieren toe en klop het beslag ongeveer 6 minuutjes in de hoogste stand tot een glad beslag. Voeg een flinke scheut cointreau toe en meng goed.

Stap 5
Giet een laagje van het beslag in de cakevorm en leg daarop lange vingers.

Stap 6
Giet daar vervolgens weer een laagje beslag over heen en weer een laagje lange vingers en eindig met een laag beslag. Bak de cake op 160 °C in ongeveer 85 minuten goudbruin af. Controleer na 60 minuten met een satéprikker of die droog uit de cake komt. Verleng de tijd steeds met 10 minuutjes.

Variatietips

  1. Gebruik een ander lekker likeurtje.
‹ Terug