Mini tiropita
19 juli 2009
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg, ontdooit
  • 400 gr turkse fetakaas
  • peper
  • zout
  • 4 el honing
  • 2 eieren
  • 1 ei, losgeklopt

Variatietips

  1. Eventueel geroosterde pijnboompitjes toevoegen.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de fetakaas met peper, zout, de honing en een losgeklopt eitje.

Stap 2
Snij alle plakken bladerdeeg in tweeën en leg op 2 helften van het bladerdeeg het fetamengsel en vouw dicht tot een driehoekje (2 punten naar elkaar).

Stap 3
Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat en bestrijk de bovenkant met een losgeklopt eitje. Bak de minitiropita in ongeveer 20 minuten bruin.

Variatietips

  1. Eventueel geroosterde pijnboompitjes toevoegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Crostini met avocadopuree en kaas

    4

    15 minuten

  • Garnaalkroketten

    2

    60 minuten

  • Groentenomelet

    2

    20 minuten

  • Taugé en tahoe van tante Mary

    4

    25 minuten