15 januari 2006
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr spekblokjes
  • 4 eieren
  • 125 ml a 200 ml slagroom
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • klontje boter
  • 1 of halve broccoli
  • peper
  • knoflook en/of uitje
  • peterselie

Bereiding

Stap 1
Bak de spekblokjes in wat boter of olijfolie knapperig.

Stap 2
Roerbak de kleine roosjes broccoli (of courgette of erwtjes... enz) samen met knoflook en/of een uitje gaar. Voeg er de spekblokjes aan toe.

Stap 3
Kook ondertussen de pasta al dente in water met een bouillonblokje.

Stap 4
Giet de pasta af en doe terug in de warme pan. Roer er een klontje boter door. Meng er vervolgens het spek-broccollimengsel door.

Stap 5
Meng de room, eieren, kaas, peper en peterselie tot een homogeen mengsel.

Stap 6
Roer dit mengsel op een laag vuurtje bij de pasta tot de saus goed is verdeeld (niet te lang of de eieren stollen). Serveer meteen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tagliatelle met broccoli en kipfilet

    4

    30 minuten

  • Pasta met gehakt en pepersaus

    3

    20 minuten

  • Pasta met kaassaus

    4

    35 minuten

  • Koude terrine van rauwe groentjes en pasta

    4

    20 minuten