pasta
2 juni 2025
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti al bronzo
  • 400 gr verse spinazie
  • olijfolie vierge
  • 8 tenen van een half bolletje knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 1 lombok of 2 spaanse pepers in stukjes
  • 1 el gedroogde gemalen chili pepers
  • parmezaanse kaas om te raspen naar smaa

Bereiding

Stap 1
Kook de pasta volgens verpakking en giet af.

Stap 2
Neem een grote pan en bak de spinazie in olijfolie totdat het geslonken is en haal uit de pan.

Stap 3
Schenk een laag olijfolie vierge in de pan zoveel dat de bodem bedekt is.

Stap 4
Voeg de gesneden lombok en de gedroogde chili pepers toe en bak kort.

Stap 5
Voeg de gesneden dunne plakjes knoflook toe en bak kort mee. Knoflook mag niet kleuren want dan wordt het bitter.

Stap 6
Voeg de spaghetti toe en meng goed door de olie.

Stap 7
Voeg de spinazie toe en meng goed door elkaar. Voeg nog een beetje kookvocht toe. Serveer naar smaak met parmezaanse kaas.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten