24 juli 2006
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote bos basilicum
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el pijnboompitten
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • vers gemalen zeezout
  • 45 gr geraspte pecorino kaas
  • 45 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan of in de oven.

Stap 2
Doe de basilicumblaadjes, de teentjes knoflook, pijnboompitten, wat vers gemalen zeezout (en eventueel naar keuze wat vers gemalen zwarte peper), de pecorino, Parmezaan en olijfolie in een blender en mix het geheel tot alles goed fijn is.

Stap 3
Voeg naar smaak wat olijfolie of kruiden bij.

Stap 4
Je kan op het einde ook een klontje zachte boter onder het geheel mengen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kiwi confituur

    4

    40 minuten

  • Kruidenboter

    6

    15 minuten

  • Knoflook-peterselieboter

    8

    15 minuten

  • Kruidenboter van Iris

    10

    15 minuten