13 november 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 10 plakjes boerenmetworst
  • stukje geitenkaas, fijngehakt
  • 2 stronkjes witlof
  • stukje blauwe kaas
  • scheutje slagroom
  • 1 el pijnboompitjes, geroosterd
  • halve appel, fijngesnipperd
  • 1 potje potje groene olijven
  • 1 teen uitgeperste knoflook
  • rood pepertje, fijngehakt
  • 10 rondjes stokbrood
  • bakje rode tapenade
  • verse peterselie

Bereiding

Stap 1
Besmeer elk plakje boerenmetworst met geitenkaas. Rol de plakjes op en leg op de schaal.

Stap 2
Pel acht blaadjes van de witlof en leg ze op de schaal. Meng de blauwe kaas met de slagroom, pijnboompitjes en de appel. Vul de witlof met dit mengsel.

Stap 3
Meng de olijven in een kommetje met de knoflook en de rode peper. Leg deze ook op de schaal.

Stap 4
Rooster de rondjes stokbrood goudbruin en besmeer met de tapenade. Plaats deze als laatste op de schaal.

Stap 5
Hak peterselie heel fijn en strooi dit over de hele schaal heen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tapas

    5

    5

  • Zoet pittige garnalen

    2

    15 minuten

  • Mosselen met kruiden boter

    4

    15 minuten

  • Knoflook champignons

    4

    45 minuten