26 februari 2006
3 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 8 verse sint-jakobsvruchten
  • 200 gr champignons
  • sap van 1 citroen of wat visbouillon
  • 2 a 4 eieren losgeklopt
  • 3 a 6 eetlepels gemalen emmentaler
  • 2 a 4 eetlepels melk
  • 1 el gehakte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • extra gemalen kaas

Bereiding

Stap 1
Stoom de sint-jakobsschelpen open en haal de vruchten eruit.

Stap 2
Snij het wit in plakjes en laat het rode koraal heel. Hou de 4 schelpen apart om het gerecht in op te dienen.

Stap 3
Borstel de champignons droog schoon. Snij ze in fijne plakjes en besprenkel met citroensap of visbouillon.

Stap 4
Bak ze kort in olijfolie en doe er de peterselie en sint-jakobsvruchten bij. Schep goed om.

Stap 5
Klop de eieren los met de melk en de kaas. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 6
Verdeel het zeevruchten mengsel en de eieren over de schelpen. Bestrooi met gemalen kaas en zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten