10 juni 2005
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 l melk
  • 1 of 2 pakjes vanillesuiker
  • vanillestokje
  • 2 el suiker
  • 2 eieren
  • 2 afgestreken eetlepels vanillebloem

Bereiding

Stap 1
Splits het vanillestokje, breng het samen met de melk, de vanillesuiker en de suiker aan de kook.

Stap 2
Haal het vanillestokje uit de kokende melk.

Stap 3
Los de bloem op in een weinig koude melk, roer er de eierdooiers door, voeg bij de hete melk.

Stap 4
Bind het geheel zonder te laten doorkoken. Plaats warm op tafel en hou warm.

Stap 5
Prik koekjes en cakejes op je stokje en doop ze in de vanillesaus (lekker met koekjes waar chocolade in verwerkt is; dan smelt die beetje van de hitte (kan wel beetje in je vanillesaus nablijven).

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten