Ingrediënten

  • 225 gr (volkoren) zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 175 gr fijne basterdsuiker
  • 6 el zonnebloemolie
  • 2.5 dl water
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 el vruchtenjam/confituur
  • poedersuiker voor de versiering

Bereiding


Stap 1
Vet twee ronde vormen in met olie en bekleed ze met bakpapier. zeef het meel en het bakpoeder boven een grote kom en wrijf zonodig achtergebleven korrels door de zeef. roer de basterdsuiker erdoor. voeg de zonnebloemolie, het water en het vanille-extract toe en roer 1 minuut tot het mengsel een zachte consistentie heeft. verdeel het mengsel over beide cakevormen. bak de cakes 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot ze in het midden stevig aanvoelen (test met een breinaald of er niks meer blijft aankleven als je die er insteekt). haal de cakes uit de oven en zet ze op een rooster. haal de cakes uit de vormen en leg één van de cakes op een serveerschaal. bestrijk hem met jam en leg de andere cake erop. bestuif de cake voor het serveren met een beetje poedersuiker.

Variatietips

  1. Vervang de jam door chocopaste en je hebt chocoladecake
  2. Je kan boter gebruiken in plaats van zonnebloemolie
‹ Terug