27 januari 2006
6 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • flinke bos verse basilicum
  • teen knoflook, fijngehakt
  • flinke hand parmezaanse kaas
  • flinke hand geroosterde pijnboompitjes
  • sap van een halve citroen
  • goede olijfolie

Variatietips

  1. Als je geen keukenmachine hebt om de ingrediënten te mixen, kun je ook een staafmixer gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine en laat even flink draaien.

Stap 2
Doe nu de gemixte ingrediënten in een ruime kom.

Stap 3
Voeg olijfolie toe terwijl je blijft roeren met een garde totdat de pesto naar je eigen smaak dik genoeg is.

Stap 4
Blijf proeven totdat jij vindt dat de pesto een goede smaak heeft. Als je vindt dat er meer van bovenstaande ingrediënten bij moeten, voeg ze dan toe.

Stap 5
De smaak van eigengemaakte pesto is heel persoonlijk!

Variatietips

  1. Als je geen keukenmachine hebt om de ingrediënten te mixen, kun je ook een staafmixer gebruiken.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!