Ingrediënten

  • flinke bos verse basilicum
  • teen knoflook, fijngehakt
  • flinke hand parmezaanse kaas
  • flinke hand geroosterde pijnboompitjes
  • sap van een halve citroen
  • goede olijfolie

Bereiding


Stap 1
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine en laat even flink draaien.

Stap 2
Doe nu de gemixte ingrediënten in een ruime kom.

Stap 3
Voeg olijfolie toe terwijl je blijft roeren met een garde totdat de pesto naar je eigen smaak dik genoeg is.

Stap 4
Blijf proeven totdat jij vindt dat de pesto een goede smaak heeft. Als je vindt dat er meer van bovenstaande ingrediënten bij moeten, voeg ze dan toe.

Stap 5
De smaak van eigengemaakte pesto is heel persoonlijk!

Variatietips

  1. Als je geen keukenmachine hebt om de ingrediënten te mixen, kun je ook een staafmixer gebruiken.
‹ Terug