Ingrediënten

  • 225 gr engelenhaarpasta
  • 115 gr boter
  • 175 gr gepelde gehakte walnootjes
  • 115 gr suiker (voor de siroop)
  • 115 gr honing (voor de siroop)
  • 1.5 dl water (siroop)
  • 2 tl citroensap (siroop)

Bereiding


Stap 1
Kook de pasta al dente, giet af..doe hem terug in de pan en roer de boter erdoor. Laat afkoelen.

Stap 2
Zet 4 bakringen op een bakplaat. Verdeel de pasta in 8 delen. Schep de helft in de 4 bakringen. Druk de pasta lichtjes aan, leg de helft van de nootjes erop en bestrooi met wat suiker of honing..hierboven komen de ander 4 hoopjes pasta..(eventueel met nog wat suiker bestrooien) Bak de nestjes in 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin.

Stap 3
Die ondertussen de suiker, honing en het water in een pan en breng langzaam aan de kook. Blijf roeren tot de suiker helemaal is opgelost. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken, voeg het citroensap toe en laat nog 5 minutjes koken.

Stap 4
Haal de nestjes voorzichtig uit de ringen en leg ze op 4 bordjes. Strooi de rest van de nootjes erover en schenk de honingsiroop er ook over.

Stap 5
Laat de nestjes helemaal afkoelen en serveer..met een toefje slagroom of griekse yoghurt..

Variatietips

  1. Probeer dit eens met gesmolten chocolade ipv honing..
‹ Terug