10 februari 2008
10 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr melkchocolade
  • aardbeien

Variatietips

  1. Als de chocolade op een zacht vuurtje staat en niet roert is de chocolade mooi glad.
  2. Je kunt ook meer dingen in de chocolade doen zoals marshmallows, en je kan op de chocolade ook nog wat lekkers doen zoals nootjes.
  3. Het kan ook ander soort chocolade zijn zoals wit/puur.

Bereiding

Stap 1
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe de stukjes chocolade in een vuurvaste schaal (kleine stukjes smelten makkelijker).

Stap 2
Doe dan de schaal op een pan met zacht kokend water maar zorg er voor dat de schaal het water niet raakt.

Stap 3
Als de chocolade gesmolten is, kun je de schaal van de pan afhalen. Roer de gesmolten chocolade voorzichtig één of twee keer door.

Stap 4
Doop daarna de aardbeien half in de gesmolten chocolade.

Stap 5
Leg daarna de aardbeien op een bakplaat en doe het in de koelkast. Ongeveer na een uur kun je ze eten.

Variatietips

  1. Als de chocolade op een zacht vuurtje staat en niet roert is de chocolade mooi glad.
  2. Je kunt ook meer dingen in de chocolade doen zoals marshmallows, en je kan op de chocolade ook nog wat lekkers doen zoals nootjes.
  3. Het kan ook ander soort chocolade zijn zoals wit/puur.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Crumble van appel

    4

    40 minuten

  • Broodje roomvlees

    4

    20 minuten

  • Churro’s

    4

    30 minuten

  • WK-maatje

    10

    25 minuten