• 21 september 2008
  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 1.5 dl sterke koffie (espresso)
  • 1 dl koffielikeur
  • 1 pak lange vingers
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr hazelnoten
  • 150 gr pure chocolade
  • 3 dl slagroom
  • poedersuiker (wit)
  • 4 el cacaopoeder
  • Extra nodig : glazen kom (inhoud 1 liter)
  • plastic folie

Bereiding


Stap 1
Bekleed de kom met plastic folie.

Stap 2
Meng in een kom de koffie met de likeur.

Stap 3
Doop de lange vingers 1 voor 1 in de koffie en bekleed de binnenkant van de kom ermee (suikerkant naar buiten).

Stap 4
Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.

Stap 5
Smelt de helft van de chocolade en hak de rest grof.

Stap 6
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en meng de noten en de gehakte chocolade erdoor.

Stap 7
Schep de helft van het room mengsel in de kom en strijk het op aan de randen.

Stap 8
Spatel de gesmolten chocolade door derest van het room mengsel en schep het in de kom.

Stap 9
Dek het geheel af met lange vingers.

Stap 10
Zet de Zuccotto minimaal 1 uur in de koelkast.

Stap 11
Stort de Zuccotto op een platte schaal en bestrooi met wat cacaopoeder.

‹ Terug