24 december 2010
12 personen
30

Ingrediënten

  • 0.5 vanilliestokje
  • 65 gr walnoten
  • 65 gr amandelen
  • 20 ml likeur naar keuze
  • 250 gr marsepein
  • 125 gr chocolade
  • taartdecoraties

Bereiding

Stap 1
Snij het vanillestokje open en haal het merg eruit. Maal het vanillemerg, walnoten, amandelen en likeur niet te fijn (gaat goed in een keukenmachine) en meng dan de marsepein erdoor. Rol dit mengsel tussen twee stukken plasticfolie tot een dikte van ongeveer 1,5 cm en snij dan blokjes. Laat de blokjes een paar uur drogen. Smelt de chocolade (neem de smaak die je zelf lekker vind) au-bain-marie en haal de marsepeinblokjes door de chocolade. Laat de bonbons op bakpapier uitlekken en garneer ze met bijvoorbeeld taartdecoraties of nootjes. (Dit gaat het beste als de chocolade nog iets wat zacht is). Laat de bonbons in de koelkast opstijven (circa 2 uur).

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten