19 augustus 2006
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 12 tot 16 stoofappelen
  • 2 eigelen
  • 4 tot 8 lepels bruine suiker
  • 1 vanillestokje
  • kaneelpoeder
  • boter

Variatietips

  1. Voeg chocoladevlokjes toe bij de appelmoesvulling.
  2. Voeg rozijntjes, amandelen toe aan de vulling.
  3. Gebruik peren, perziken, aardbeien of ander fruit i.p.v. de appels.

Bereiding

Stap 1
Stoof de geschilde appels in boter. Voeg de bruine suiker, vanillestokje en kaneelpoeder toe. Laat stoven tot het appelmoes is.

Stap 2
Spreid de velletjes deeg uit en vul ze met de appelmoes. Bestrijk ze met het eigeel en plooi zodat je flapjes bekomt.

Stap 3
Bestrijk ze nog eens met het eigeel en laat ze 20 tot 25 minuten bakken op 180 graden.

Stap 4
Dien op met een bolletje vanilleroomijs.

Variatietips

  1. Voeg chocoladevlokjes toe bij de appelmoesvulling.
  2. Voeg rozijntjes, amandelen toe aan de vulling.
  3. Gebruik peren, perziken, aardbeien of ander fruit i.p.v. de appels.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chocolade-tofu-taart

    8

    75 minuten

  • Banaanbeignets

    4

    35 minuten

  • Wortelcake

    6

    180 minuten

  • Arretjes cake van Edwin

    10

    30 minuten