10 februari 2007
8 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 90 gr boter
  • 2/3 kop (166g) suiker
  • 2 eieren
  • 1 1/2 kop (375g) bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl baksoda
  • 65 ml sinaasappelsap
  • 65 ml citroensap
  • 1/2 kop (125g) gehakte pecannoten

Variatietips

  1. Ik denk dat je alle soorten noten hierbij wel kan gebruiken (ik gebruikte walnoten wat ook heerlijk was).
  2. M'n vriendinnen vonden hem super lekker en het is zeer eenvoudig om te maken.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer boter en suiker licht en romig en klop de eieren hier een voor een goed door.

Stap 2
Roer gezeefde bloem, bakpoeder en baksoda er om en om met het vruchtensap door en voeg de noten toe.

Stap 3
Schep dit mengsel in een ingevet bakblik van 15 x 25 cm en bak de cake in ca. 50 min gaar.

Stap 4
Laat hem 5 min. in het blik een daarna op een taartrek afkoelen.

Variatietips

  1. Ik denk dat je alle soorten noten hierbij wel kan gebruiken (ik gebruikte walnoten wat ook heerlijk was).
  2. M'n vriendinnen vonden hem super lekker en het is zeer eenvoudig om te maken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kruidnoten (Sinterklaas)

    6

    30 minuten

  • Pistachecake

    10

    90 minuten

  • Sint en pieten muffins 12 stuks (Sinterklaas)

    12

    45 minuten

  • Kerstkoekjes

    6

    60 minuten