Ingrediënten

  • 200 gr (room)boter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 bananen geprakt
  • citroensap
  • 1 el kaneel

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak de banaan samen met een paar druppel citroensap en een el kaneel.

Stap 2
Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze ± 5 minuten tot een mooi glad beslag.

Stap 3
Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze ± 10 minuten.

Stap 4
Voeg als laatst de zout, bloem, bakpoeder en vanillesuiker toe en mix deze ± 5 minuten tot een mooi glad beslag.

Stap 5
Schep met een spatel de het bananenmengsel door het beslag. Bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar. Met een satéprikker kun je kijken of de cake gaar is. als je de satéprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de cake gaar.

‹ Terug