2 april 2009
10 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr koopmans cakemeel
  • 200 gr blueband of roomboter
  • 200 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 stuks ei
  • 8 blokjes pure chocolade

Variatietips

  1. Voeg stukjes walnoot door het chocolade beslag.
  2. Voeg stukjes amandelen toe aan het chocolade beslag.

Bereiding

Stap 1
Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn (ongeveer 60 minuten voor gebruik klaarzetten). Bedek de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven op 170 °C. Klop de margarine zacht en romig.

Stap 2
Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng het tot 1 massa.

Stap 3
Voeg de eieren toe en klop het beslag ongeveer 6 minuutjes in de hoogste stand tot een glad beslag.

Stap 4
Smelt do chocolade au-bain-marie of in een schaaltje in de magnetron, om de 15 seconden even omroeren totdat de chocolade gesmolten is.

Stap 5
Halveer het beslag. Door de helft van het beslag de gesmolten chocolade spatelen.

Stap 6
De helft van beide mengsels naast elkaar in de cakevorm gieten en vervolgens de 2e laag qua kleur in omgekeerde volgorde gieten.

Stap 7
Nog even met een spatel er lichtjes door heen trekken. Bak de cake op 160 °C in ongeveer 85 minuten goudbruin af. Controleer na 60 minuten met een satéprikker of die droog uit de cake komt. Verleng de tijd steeds met 10 minuutjes.

Variatietips

  1. Voeg stukjes walnoot door het chocolade beslag.
  2. Voeg stukjes amandelen toe aan het chocolade beslag.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten