Al jaren geleden kreeg ik de tip van mijn oud-collega Jan dat als ik echt Spaanse tapas wilde eten, ik naar Tapas bar restaurant Limón moest gaan. Om één of andere redenen is het er niet eerder van gekomen maar vandaag was het dan eindelijk zo ver.

Op naar de Denneweg in Den Haag waar overigens nog veel meer goede restaurants zitten, maar dit keer Limón. Het is een sfeervol en niet al te groot restaurant, waar gezellige Spaanse muziek wordt gedraaid en het interieur ook echt Spanje ademt. Geweldige bediening en een vriendelijke kok die zelf de Jamón pata negra (het Spaanse goud) kwam brengen en kwam vragen of het smaakte. Ik kan daar zo enorm van genieten!

Of er nou echt structuur was zoals bijvoorbeeld een tafel verdeling onder het bedienend personeel heb ik niet kunnen ontdekken maar het liep als een gesmeerde machine op alle fronten, ons tafeltje bleef netjes, de glazen indien gewenst gevuld en de tapas… Ja alles wat uit de keuken kwam zag er lekker uit en alles wat we geproefd hebben was zo lekker! Zo authentiek hebben wij nog geen tapas in Nederland mogen eten.

Ik zat met mijn gezicht niet naar het restaurant maar naar de keuken, dat vind ik altijd extra leuk om te zien hoe het gaat en ook daar liep het gesmeerd, met hier en daar een vlam in de pan en de kok rinkelde het belletje als er weer wat gerechten klaar waren.

De kok hebben we nog even persoonlijk bedankt voor het heerlijke eten. Hier gaan we zeker terug komen om nog wat andere tapas van de kaart te proeven.

We waren met zijn tweeën en hebben 8 verschillende tapas gekozen en samen 1 dessert gedeeld. We hadden 2 glazen sangría, een fles bruiswater, 2 tonic en koffie en thee. We betaalden  €110 inclusief kleine €6 fooi. Wat ons betreft een prima prijs/kwaliteit en dus echt een aanrader als je van echte Spaanse tapas houdt en niet van de vernederlandste tapas zoals je in de meeste tapas restaurants geserveerd krijgt.