Botanica

Afgelopen donderdag met een vriendin uit eten en paar dagen ervoor zitten appen om te bedenken waar we in Den Haag centrum zouden gaan eten. We hadden uiteindelijk drie opties bedacht waarvan eentje geopperd door mijn vriendin die er een keer langs was gelopen en op het menu had gekeken.

Restaurant Botanica in het centrum van Den Haag. Ik dus uiteraard online op het menu gekeken en jeetje de ingrediënten (bijna alleen groenten) maakte ook mij super nieuwsgierig! Je snapt het al we hebben gekozen voor dit restaurant want wij houden van verrassingen!

Het restaurant is gesitueerd in een hotel en heeft qua inrichting ook veel groen en is licht en ruim opgezet. We werden super fijn ontvangen door een Engels sprekende serveerster die vertelde dat ze met name Duitse en Belgische gasten hebben maar toevallig zat er 2 tafeltjes verder een ouder stel die om de hoek woonde. Van het stel kregen we nog nuttige tips voor onze keuzes, want ja dat was best lastig want wat kies je als je eigenlijk alles wilt proeven!

Het is geen sharing concept maar dat wilden wij uiteraard wel om zoveel mogelijk te proeven dus we hebben extra bordjes gekregen zodat we toch alles konden delen en whow wat waren we verrast en hebben we lekker gegeten! Mijn twee favorieten de cashewpaté en het oude kaas dessert! Ja wij hebben helemaal vegetarisch gegeten ondanks dat er ook een aantal gerechten met vis en  parelhoen op stonden. Als we dan kiezen voor deze speciale keuken dan willen we ook speciaal eten en dat was zeker een hele goede keuze!

Kortom prima ambiance en heerlijk eten! Nog niet overtuigd? Watertand bij de foto’s van de gerechten die ik heb gemaakt en kijk zeker op de kaart want ik denk dat je waarschijnlijk net als ik super nieuwsgierig bent geworden.

€95 hebben wij betaald inclusief fooi voor 2 appetizer, 2 hoofdgerechten, 2 dessert, 2 glazen wijn en een grote fles bruiswater.