Artesano

Gisteren waren we naar de kerstmarkt in Haarlem, die er helaas maar één weekend in het jaar staat! Oproep aan Haarlem het mag best alle weekenden tot kerst in december.

Helaas was het gisteren regenachtig maar ik wilde zo graag omdat het ons dit jaar niet lukt om naar een kerstmarkt in Duitsland te gaan, omdat we druk aan het sparen zijn voor onze rondreis naar Canada. Keuzes maken en dan dit jaar een aantal kerstmarkten in Nederland bezoeken. Gisteren dus naar de kerstmarkt in Haarlem en zoals ze zelf schrijven, de gezelligste kerstmarkt in Nederland.

We stapten de trein uit en vanaf daar kan je de bordjes van de kerstmarktroute volgen, super handig als je de stad niet kent en alles wilt zien. Kortom warm aangekleed en we dachten dat de regen niet lang zo aanhouden, tenminste dat was volgens de voorspelling van Buienradar. Helaas niks van waar, maar dat mocht de pret niet drukken.

De kerstmarkt is enorm en er zijn veel leuke snuisterijen kraampjes en genoeg lekkers om te eten en te drinken. Voor ons mag de glühwein en de braadworst niet ontbreken dus die hebben we uiteraard gegeten. Toen we ruim over de helft van de route waren, werden we aangesproken door een dame die allemaal lekkere stukjes pompoencake en croissant gevuld met kersen en amandel had. Tja als je mij aanspreekt dat wil ik uiteraard proeven en nog leuker het verhaal achter het lekkers horen. De dame en haar zoon stonden op de kerstmarkt dit lekkers uit te delen. De man vertelde dat zijn vrouw en vriendin afgelopen jaar gestart waren hun droom waar te maken door de bakkerij Artesano in Haarlem te starten. Beide kwamen uit een hele andere branche maar bakken was hun passie en soms moet je het roer omgooien en dat hebben zij gedaan. Na een verbouwing en werken in andere bakkerijen om ervaring op te doen, zijn deze twee dames de bakkerij gestart.

Wij hebben de bakkerij niet gezien en we wonen helaas niet in Haarlem, maar zodra we in Haarlem zijn gaan we zeker lunchen bij deze bakkerij. Ik kan niet wachten om hier naartoe te gaan en de vriendelijkheid en heerlijkheid te proeven. Kortom ben je in Haarlem vergeet de crompouce en neem deze heerlijk gevulde croissant met kersen en amandel! Of wat anders lekkers en laat zeker een berichtje op mijn site als je er geweest bent en of je nog een andere aanrader hebt, die ik moet proeven zodra ik in Haarlem ben.

Laat een reactie achter

elf + achttien =